Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  επισκέφτηκαν το σχολείο μας διαιτητές και αθλητές του αθλήματος Διελκυστίνδα.

Την Τρίτη στις 28 Νοεμβρίου το σχολείο μας έλαβε μέρος στις ημερίδες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ που οργάνωσε η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Δ΄Αθήνας. 

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, γιορτάστηκε η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Το σύνθημα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 ήταν «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες κατά την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Το σχολείο μας συμμετείχε με μια μεικτή ομάδα κοριτσιών και αγοριών στους αγώνες καλαθοσφαίρισης «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» του Δήμου Καλλιθέας και της Δ΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας.

Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα ο 5ος αγώνας σε δημόσιο δρόμο με τον τίτλο, «Τρέχοντας στην Καλλιθέα-KallitheaRun».

       Στα πλαίσια του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α.: «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου», στις 23/02/20016 επισκέφτηκαν το σχολείο μας τρεις αξιόλογοι και καταξιωμένοι αθλητές.

   Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο παιδικό πρόγραμμα άθλησης και διατροφικής στήριξης «kidsnutrition & athletics» που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας πραγματοποίησε με επιτυχία στις 5 Οκτωβρίου, μια σειρά από εκδηλώσεις, δραστηριότητες και βιωματικές προσεγγίσεις.

   Στις 23, 25 και 27 Φεβρουαρίου οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) και συμμετείχαν στο καινοτόμο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγαπώ τον Αθλητισμό, KidsAthletics» που υλοποιεί, για έκτη συνεχή χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την Ε.Ο.ΠΕ.

  Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας συμμετείχε με επιτυχία στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» υπό την αιγίδα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.) και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας.

   Την Τετάρτη, 21/01/2015, οι μαθητές- τριες του σχολείου μας, με συνοδό τη γυμνάστρια Κοτζαμπασάκη Βερόνικα, έλαβαν μέρος στον Ανώμαλο Δρόμο των 1000μ. στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης της Α’Βαθμιας και Β’θμιας Εκπ/σης της Δ’Αθήνας.

   Με την θεσμοθέτηση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το Σχολείο μας στις 6 Οκτωβρίου, υλοποίησε μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις και δράσεις. Στο σύνολο των δραστηριοτήτων συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Την γενική εποπτεία είχαν οι Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής: κ. Νάνου Γιαννούλα & κ. Κοτζαμπασάκη Βερόνικα.

   Το σχολείο μας συμμετείχε σε φιλικούς αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου με γειτονικό σχολείο. Η προσπάθεια των παιδιών ήταν αξιέπαινη και εντυπωσιακή, αν και το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε την ομολογουμένως πολύ καλή εικόνα μας στον αγωνιστικό χώρο.