Το μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας είναι ένας θεσμός που τον περιμένει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα και για τον οποίο καμαρώνει όλη η πόλη μας. Είναι μια ολοκληρωμένη πολιτιστική έκφραση της μαθητικής μας κοινότητας.

   Φέτος το θέμα του Φεστιβάλ ήταν ο Κινηματογράφος και το Θέατρο και το σύνθημα του « Φώτα, Κάμερα, Δράση». Το σχολείο μας με χαρά συμμετείχε-όπως ανελλιπώς κάθε χρόνο άλλωστε (από την 1η χρονιά του θεσμού) με δύο θεατρικά δρώμενα και με χορευτικά.Την αυλαία για το σχολείο μας την άνοιξε η Β΄ τάξη το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλιθέας. Με την καθοδήγηση της θεατρολόγου μας κ. Μ. Τζώτζη οι μικροί μαθητές παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο « Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες». Το μήνυμα που πέρασαν στον κόσμο είναι ότι το καλό πάντα επιβραβεύεται , ενώ το κακό τιμωρείται. Τη σκυτάλη πήρε το Ε2 τμήμα , όπου με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μ. Λίπκοβιτς , παρουσίασε το εξαιρετικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη « Η αυλή των Θαυμάτων». Πρόκειται για ένα έργο ορόσημο της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας που συνιστά μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Με τις εξαιρετικές τους ερμηνείες οι μικροί μαθητές μάς μύησαν στις χαρές , τις λύπες και τα πάθη των κατοίκων μιας λαϊκής γειτονιάς του Βύρωνα τη δεκαετία του 50΄.

   Την Κυριακή , 5 Μαρτίου 2017 πάλι στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας , μαθητές του σχολείου μας υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Ε. Ανωμεργανάκη και Χ. Μανέτα παρουσίασαν εντυπωσιακές χορογραφίες από τον ελληνικό κινηματογράφο, ενώ τη συμμετοχή του σχολείου μας την έκλεισε το Στ1 τμήμα , όπου παρουσίασε 3 εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς από τα νησιά μας με την καθοδήγηση της γυμνάστριας μας κ. Β. Κοτζαμπασάκη.

Οι ερμηνείες των μαθητών μας ήταν εξαιρετικές και ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τους συναδέλφους μας για τις υπέροχες στιγμές μου μας χάρισαν. Ελπίζουμε του χρόνου οι συμμετοχές μας στο Φεστιβάλ να είναι περισσότερες και εξίσου εντυπωσιακές με τις φετινές.

 

mathfest.1

 

mathfest.2

 

mathfest.3

 

mathfest.4

 

mathfest.5.png