Την Τετάρτη , 15/3/2017 έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας εκδήλωση που τη διοργάνωσαν τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης με θέμα την ενδοσχολική βία, τον ρατσισμό και τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας.

   Το Γ2 τμήμα ξεκίνησε την εκδήλωση και καταπιάστηκε με το φλέγον ζήτημα της ενδοσχολικής βίας. Μέσα από υπέροχα τραγούδια και 3 θεατρικά δρώμενα που ήταν διασκευές έργων των Αντ. Παπαθεοδούλου, Βαγγ. Ηλιόπουλου και Μπουκάι Χόρχε πέρασαν το πιο σημαντικό μήνυμα που είναι το « Μίλα, μη φοβάσαι». Μόνο έτσι θα εξαλειφθεί το φαινόμενο του Bullyingαπό τα σχολεία μας.

Τη σκυτάλη πήρε το Γ1 τμήμα που καταπιάστηκε με το ζήτημα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων που υφίστανται οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τραγούδια και ένα θεατρικό δρώμενο πέρασαν το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι ανώτερος από τους άλλους, όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί αλλά και ίσοι και ότι μόνο με τη συνεργασία και την αποδοχή του μοναδικού εαυτού του καθενός θα υπάρξει ευημερία στον κόσμο.

   Οι ερμηνείες όλων των παιδιών ήταν όχι μόνο εξαιρετικές , αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον ρατσισμό.

   Ευχαριστούμε πολύ τους δασκάλους των τμημάτων κ. Μ. Φακάλου και κ. Α. Καββαδία και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο για την υλοποίηση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε τον Σχολικό μας Σύμβουλο κ. Π. Ράπτη , που μας τίμησε με την παρουσία του.

 

VIA1

 

VIA2

 

VIA3