Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας και το "Τρυγοπάτι"!

Στις 5/4/2023 το σχολείο μας επισκέφτηκε τη Γαϊδουροχώρα στο Κορωπί.

Η Δ' και η Ε' τάξη του 9ου Δημοτικού Καλλιθέας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο δάσος της Καισαριανής.

Επίσκεψη που πραγματοποιήσανε τα τμήματα της Γ'τάξης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο .....

Στις 19/12, τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 επισκέφθηκαν την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου προσφέροντας τρόφιμα και αναλώσιμα και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ψυχαγωγική επίσκεψη όλων των τάξεων του σχολείου μας στο αθλητικό κέντρο ALMACLUB πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 24/5 στον Άλιμο.

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα.

Δ' Τάξη. Ξενάγηση στα αρχαιολογικά ευρήματα του Πειραιά.

Την Πέμπτη 3/11 οι μαθητές των Ε1 και Ε2 τμημάτων, επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ρουφ.

Επίσκεψη στο μουσείο του ΟΤΕ στην Κηφισιά πραγματοποίησαν τα Δ1 ΚΑΙ Δ2 τμήματα τη Δευτέρα 7/11.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του μουσείου με προγράμματα για σχολικές ομάδες προσφέρουν μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία.

Την Πέμπτη, 13/10, τα τμήματα Ε1, Ε2, Στ1, Στ2 του Σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Παλαιοντολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου στα πλαίσια προγραμματισμένου προγράμματος.

Επίσκεψη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτση πραγματοποίησαν τα τμήματα Δ1-Δ2 την Τρίτη 4/10 προκειμένου να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Οι μαθητές της Β΄τάξης επισκέφτηκαν, τον Μάιο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που φιλοξενούνταν στο Ίδρυμα Ευγενίδου και παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο «Το Δάσος κάτω από το δρόμο».

Tο ΜουσείοΛαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», που στεγάζεται στο τριώροφο πλακιώτικο κτήριο της κατοικίας της μεγάλης Ελληνίδας λαογράφου, επισκέφτηκαν τον Απρίλιο οι μαθητές της Β΄τάξης.

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας επισκέφθηκαν τον Μάρτιο οι μαθητές της Β΄τάξης και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;».

   Οι μαθητές της Β΄Δημοτικού επισκέφτηκαν, τον Ιανουάριο, το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών «Αρχέλων» στη Γλυφάδα.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Καλλιθέας τη θεατρική παράσταση «Τα 3 Γουρουνάκια και … ο κακός ο Λύκος?» που συγκροτήθηκε από τη θεατρική ομάδα «Μέθεξις».

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Β΄τάξης επισκέφτηκαν το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρώτο και πληρέστερο του είδους του στην Ελλάδα. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να περιεργαστούν από κοντά:

   Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές των Ε΄και Στ΄τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πάρκο Ηρώων στο Ρουφ.

 

   Την Τρίτη 3-11-2015, η Ε΄και η Στ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της σύγχρονης Ελλάδας, ένα θεατρικό οικοδόμημα- μνημείο, το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.