Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας διεξήχθησαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» στο σχολείο μας.Την Τρίτη 27/10 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940,την οποία διοργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα τμήματα Γ1 και Γ2.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε :

-απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές

- ανάγνωση χρονικού και μαρτυριών της εποχής

- θεατρικά δρώμενα

-προβολή αποσπάσματος της ταινίας ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ του Γκρεγκ Τάλλας

-δραματοποίηση της Απελευθέρωσης της Ελλάδας(1944)

-παρουσίαση powerpoint σχετικό με τα γεγονότα της εποχής

-τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου

-απαγγελία του εθνικού ύμνου

Της γιορτής προηγήθηκε η τελετή παράδοσης της σημαίας του σχολείου στους παραστάτες και το σημαιοφόρο του σχολείου, από τον υποδιευθυντή του σχολείου Α.Καββαδία.


Το σχολείο μας συμμετείχε επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» στο Δήμο Καλλιθέας και στην παρέλαση με τμήματα αποτελούμενα από μαθητές των Δ-Ε-ΣΤ τάξεων.

Την Τετάρτη 28/10 από νωρίς το πρωί, στην πλατεία Κύπρου,  οι δημότες πήραν θέση κατά μήκος της διαδρομής που πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για να παρακολουθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου της Καλλιθέας να αποδίδουν τιμές στους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία, με τη συμμετοχή του σημαιοφόρου και των παραστατών από το σχολείο   μας, συνοδεία εκπαιδευτικών.