Χαιρετισμός του Νέου Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ανέλαβα υπηρεσία  στο 9ο  Δημοτικό  σχολείο Καλλιθέας. Ύστερα από είκοσι χρόνια σε δημόσια σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής καλούμαι τα επόμενα τέσσερα, να αναλάβω τη διεύθυνση ενός σχολείου, που από το λίγο χρόνο που είχα πριν το οριστικό κλείσιμο για τις διακοπές του καλοκαιριού, συνειδητοποίησα, ότι διαθέτει όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις, ώστε  να γίνει κόσμημα και για την γειτονιά αλλά και για τον Δήμο Καλλιθέας. Το σχολείο αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και για να προοδεύουν οι μαθητές του χρειάζεται εκτός από δασκάλους με όραμα και γονείς που θα εμπιστευτούν τους δασκάλους για να δώσουν στα παιδιά τους φτερά για να πετάξουν, κυνηγώντας τα όνειρά τους. 

Στέκομαι δίπλα και συνοδοιπόρος στους  εκπαιδευτικούς που επιτελούν έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης και που καταθέτουν την ψυχή τους στην τάξη, ώστε τα όνειρα των παιδιών μας να πάρουν σάρκα και οστά και να γίνουν μεγαλώνοντας ενήλικες, με ποιότητα, αξίες και αγάπη και γι’ αυτό που κάνουν, αλλά και για τον συνάνθρωπο. 

Στέκομαι δίπλα στους γονείς και κηδεμόνες και αφουγκράζομαι τα άγχη, τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους, ως γονιός και ο ίδιος, επιστρατεύοντας το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη στο σχολείο και στους δασκάλους. 

Για την επίτευξη των στόχων και την πρόοδο των παιδιών  χρειάζεται, η συνεργασία της οικογένειας που θα σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς και θα εμπιστευτεί τη δουλειά και το έργο τους, αφού το μόνο που θέλουμε είναι το καλό των παιδιών…το μέλλον αυτού του τόπου. Μαζί λοιπόν, με συνεργασία, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη, σεβασμό και κατανόηση, γνωρίζοντας όλοι τα όρια και τον ρόλο τους θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την πρόοδο των παιδιών μας!! 

Γιατί τι άλλο να επιθυμεί η οικογένεια και το σχολείο;; Να βρουν όλα τα παιδιά την Ιθάκη τους!!

Δημήτρης Τσαφάς

Διευθυντής 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας