Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο» μαζευτήκαμε μαθητές και δάσκαλοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να συζητήσουμε αυτό το πρόβλημα.

 

    Τα παιδιά αφού είδαν διάφορα σχετικά videos και ενημερώθηκαν, αντάλλαξαν σκέψεις, ιδέες, εμπειρίες και συζήτησαν με τους δασκάλους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου. ( Τη συζήτηση συντόνισε η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού κ. Α. Κουλούση.)

     Ακόμη οι μαθητές του Δ’2 τμήματος παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο για τις διάφορες μορφές βίας (επιμέλεια: Α. Σταυράκου / εκπαιδευτικός-θεατρολόγος).
     Τέλος, τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι ο μήνας Μάρτιος έχει ορισθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων ως μήνας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και θα παρουσιαστούν κι άλλες δράσεις.Η εκδήλωση τελείωσε αφού μοιράστηκαν κάρτες που είχαν συνθήματα κατά της βίας και φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά στο μάθημα των Εικαστικών.

     Την ίδια μέρα άρχισε να λειτουργεί στο χώρο υποδοχής του σχολείο Έκθεση Ζωγραφικής με έργα των παιδιών που οργάνωσε ο εκπαιδευτικός – εικαστικός Ν. Κακουδάκης.


g ipad sxol. via 006small  g ipad sxol. via 016small  g ipad sxol. via 011small