Επίσκεψη στο μουσείο του ΟΤΕ στην Κηφισιά πραγματοποίησαν τα Δ1 ΚΑΙ Δ2 τμήματα τη Δευτέρα 7/11.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του μουσείου με προγράμματα για σχολικές ομάδες προσφέρουν μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία.

Σε όλα τα προγράμματα τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία και τις πολλές μορφές των τηλεπικοινωνιών. Διασκεδάζουν και ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας και της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες και τις τεχνικές τους, την τεχνολογία και τις επιστήμες.

Ιστορίες επικοινωνίας, που ξεκινούν από τις φρυκτωρίες, δηλαδή την οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φλόγες, τον ήχο του κέρατος και φτάνουν στον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία. Μέσα από τις μοναδικές συλλογές του, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ξεδιπλώνει την εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους τομείς της τεχνολογίας, τις τηλεπικοινωνίες, και παράλληλα παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την Ελλάδα και την ανάπτυξή της.

Επίσης οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στο μουσείο, πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Τηλεφωνικές συσκευές ’80 | Τσόκλης Κώστας».Στα διαδραστικά πάνελ του μουσείου προβλήθηκε video με πληροφοριακό υλικό για τους μονωτήρες. Αναλύθηκε το έργο του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη και τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν ατομικά προοπτικά έργα με βάση το έργο του ζωγράφου, συνδυάζοντας τον μονωτήρα στις δημιουργίες τους.

 

οτε1

 

οτε2