Επιστολή Προς τους Γονείς και Μαθητές/ριες της Α ́ Τάξης 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ   ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣΑΤΤΙΚΗΣ

                           Δ΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε.  ΑΘΗΝΑΣ

9οΔΗΜΟΤΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Σαπφούς 138 & Σκίπη

Τηλ. 210-9511707/ 210-9517093 &  6936021847                             

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Τάρλα  

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

Ενόψει της  μετάβασης του παιδιού σας από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και συμμεριζόμενοι την αγωνία σας για την ολόπλευρη, αρμονική, ισόρροπη και πλήρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού σας και νέου/ας μας μαθητή/τριας, καθώς και την αγωνία σας για την προσαρμογή του στην Α΄ τάξη, σας απευθύνουμε  την επιστολή αυτή. Θέλοντας να αμβλύνουμε την ανησυχία σας και να βοηθήσουμε στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο λειτουργεί με Ολοήμερο Πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργούμε με το εξής ωράριο για όλες τις τάξεις: (08:15 ́- 13:15 ́) και Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:15 ́- 16:00 ́)

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ – ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΧΩΡΩΝ

Στο Σχολείο  υπάρχουν δύο όροφοι:

Στον 1οόροφο, λειτουργούν οι Μικρές Τάξεις (Α, Β, , Γ), το Τμήμα Ένταξης, η Τραπεζαρία για το μάθημα της Διατροφικής Αγωγής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το Γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων και το Γραφείο της Διευθύντριας του Σχολείου. 

Στο 2οόροφο, λειτουργούν οι Μεγαλύτερες Τάξεις (Δ, Ε, ΣΤ), η Αίθουσα ΤΠΕ, η Τάξη Υποδοχής και η Σχολική Βιβλιοθήκη. Εντός του Σχολείου υπάρχει ανελκυστήρας και ράμπα εξωτερικά, στην κεντρική Είσοδο του Διδακτηρίου, για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑΜΕΑ. 

Στο Ισόγειο του Σχολείου βρίσκεται η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων για την πληρέστερη υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας των μαθητών/τριών. Το Σχολείο διαθέτει Κυλικείο. 

Στο Προαύλιο βρίσκονται οι Τουαλέτες και η Τουαλέτα ΑΜΕΑ. Το Σχολείο μας συμμετέχει στα Προγράμματα «Σχολικά Γεύματα» & « Φρούτα, Λαχανικά και Γάλα στο Σχολείο» . 

 

 

ΕΩΠΔ & ΟΛΟΗΜΕΡΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο πλαίσιο του πρωινού προγράμματος οι μαθητές διδάσκονται από την Α ́τάξη Αγγλικά, Εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες (Η/Υ), Θεατρική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Μουσική και Εικαστικά από καθηγητές της αντίστοιχης ειδικότητας. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τα παιδιά που αποχωρούν στις 15:00 ́ μετά τη Διατροφική Αγωγή, κάνουν μια ώρα Μελέτη/Προετοιμασία, ενώ τα παιδιά που αποχωρούν στις 16:00 ́εκτός από Μελέτη/Προετοιμασία διδάσκονται και κάποιο διδακτικό αντικείμενο όπως: Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή κ. ά. Για περαιτέρω ενημέρωση για το Σχολείο μας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή να τηλεφωνήσετε στο Σχολείο. 

 

 

Καλλιθέα, 26/02/2021 

 

 Ο Σύλλογος  Διδασκόντων                                                                    Η  Διευθύντρια  του  Σχολείου

 

 

                             1 of 33small

 

 

                              15 of 33small

 

 

                                             IMG 0864small   

 

 

IMG 0853small